Produkter

Solsidans Premium Dry

Low Carb, vad är det?
Att brygga ett öl med färre kolhydrater var en idé som växte fram mer som en rolig snackis, snarare än en bärande affärsidé.
Vi är ett gäng kompisar som alla delar ett brinnande intresse för olika sporter som tennis, skridskor, skidor, golf och segling. Vi delar dessutom njutningen av en iskall öl efter genomförda aktiviteter, och har provat massa olika sorter från mörkaste stouts till ljusaste lagers. Helst serverade i ett välkylt ölglas.
För några år sedan började vi på allvar leta efter ett öl som kan ge samma njutning och smak som de bästa lagers vi druckit, men med bara hälften så mycket kolhydrater.
Efter en tennismatch i på Manly Lawn Tennis Club i Sydney sommaren 2010, så upptäcker vi att dom flesta på tennisklubben beställer en Low Carb öl. Så fick vi inspiration till att undersöka möjligheterna för att brygga en Low Carb öl i Sverige.
Idag så är vi stolta att kunna stå bakom Solsidans Premium Dry. Ett underjäst ljust lager öl med en frisk doft och smak som är lätt maltig samt med en balanserad beska.
Solsidan Premium Dry är bryggd på pilsnermalt samt en blandning av högkvalitativa humlesorter. Detta i kombination med ett gediget hantverk och kompetens från ett av Sveriges mest framstående bryggerier gör den till en smakrik lager, men med 50% färre kolhydrater.
Att vi kallar den Solsidan har sin förklaring i att det är ett aktivt område där många av oss vuxit upp och flera av oss bor där än idag.
Vi är stolta över ha lyckats omvandla idé till handling, men ännu gladare över att kunna hälla upp en iskall Solsidan Premium Dry i ett iskallt tunt ölglas efter en svettig tennismatch.
Enjoy.